De politie viel onder andere binnen in deze woning langs de Rozenstraat in Assebroek.
Volledig scherm
De politie viel onder andere binnen in deze woning langs de Rozenstraat in Assebroek. © Jan Van Maele

Twee nieuwe aanhoudingen in dossier rond moordpoging op ex-lid van motorbende: aanhouding van vijf verdachten verlengd

In de zaak rond de moordpoging op een ex-lid van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele zijn deze week nog twee nieuwe aanhoudingen verricht. Onder meer de vicepresident van de club zou nu ook achter de tralies zitten. De Brugse raadkamer verlengde vrijdagmorgen de aanhouding van vijf verdachten met een maand. Vier anderen komen dinsdag voor.

Het gerecht viel eind januari binnen op verscheidene locaties in onder meer Assebroek, Zwevezele en Henegouwen. Elf mensen werden opgepakt voor verhoor, acht van hen werden aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Alles draait rond een moordpoging op een voormalig lid van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele. De Bruggeling zou tegen een andere afdeling z’n mond voorbij gepraat hebben over z’n ex-maats, wat uitdrukkelijk verboden is in het wereldje. Andere bronnen zeggen dan weer dat hij aanpapte met de vriendin van een lid van de motorbende, terwijl die in de cel zat. 

Bunsenbrander

In de nacht van 14 op 15 december 2018 zou het slachtoffer bijzonder hardhandig zijn aangepakt in het clubhuis in Zwevezele. Hij werd geslagen door verscheidene mannen en zou zelfs bewerkt zijn geweest met een bunsenbrander. Daarna werd het slachtoffer meegenomen in een auto en afgezet op een verlaten plaats in de buurt van Moeskroen. Volgens bronnen hing zijn leven aan een zijden draadje. De Bruggeling had evenwel geluk dat een bewakingsagent hem toevallig opmerkte en naar het ziekenhuis bracht. De gevolgen voor de man waren echter erg zwaar. Hij verloor na de wraakactie het zicht op een van zijn ogen. Pas recent legde hij verklaringen af.

No Surrender MC is een van oorsprong Nederlandse motorbende. De afdeling in Zwevezele werd intussen opgedoekt en opgenomen in een andere motorclub. A.T. uit Zwevezele was de zogenaamde ‘president’ van het West-Vlaamse chapter van No Surrender. De raadkamer besliste hem vrijdagmorgen samen met vier anderen nog een maand langer in de cel te houden. Vier andere verdachten verschijnen door de staking in de gevangenis pas dinsdag voor de raadkamer. Afgelopen week verrichtte het gerecht nog twee nieuwe aanhoudingen in het dossier. Onder meer de vicepresident van No Surrender zou nu ook achter de tralies zitten.