Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © JHM

Twee maanden cel voor veertiger die aannemer bewusteloos sloeg tijdens vrijgezellenfeest

Een 43-jarige man uit Wielsbeke heeft in de Brugse rechtbank 2 maanden cel met uitstel gekregen voor slagen en verwondingen aan een 57-jarige aannemer uit Koekelare. Twee jaar geleden werd die bewusteloos geslagen door een groepje vrijgezellen in Brugge. Kurt B. ontkende steeds dat hij een vuistslag uitdeelde.

Het slachtoffer was op 17 juni 2017 werken aan het uitvoeren in de woning van zijn zoon in de Vlamingstraat in Brugge. In de loop van de namiddag zag hij hoe een groepje vrijgezellen buiten een tuinslang uit z’n aanhangwagen haalden. Toen L.R. hen vroeg om de slang terug te leggen, gaf één van de mannen hem volgens een getuige een vuistslag vol in het gezicht. De aannemer viel bewusteloos op de grond en werd uiteindelijk met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij brak een tand, liep een lichte hersenschudding op en een oogletsel. Volgens zijn advocaat Klaas Van Dorpe liep de man blijvende schade op. 

Het groepje vrijgezellen zette na de vechtpartij hun weg verder. Nadat het slachtoffer in de media zijn verhaal deed, trok K.B. (43) uit Wielsbeke zelf naar de politie. “Mijn cliënt vond het verhaal in de krant zo opgeklopt, dat hij zijn eigen versie wilde geven”, pleitte zijn advocaat. “Hij gaf het slachtoffer enkel een duw, maar gaf hem geen vuistslag. Hij wilde gewoon dat zijn treiterende houding zou stoppen. Die man is op zijn gat gevallen en raakte daardoor wellicht gewond.” Toch achtte de rechter K.B. dinsdagmorgen schuldig. Hij legde hem weliswaar een milde straf op van 2 maanden cel met uitstel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsgebouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsge­bouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Een defecte urinoir heeft zondagnacht een deel van het Brugs gerechtsgebouw onder water gezet. Het toilet is al maandenlang buiten werking, maar momenteel is het onduidelijk hoe het lek plots kon ontstaan. Het is evenwel niet de eerste keer dat er problemen opduiken met de infrastructuur van het verloederde gebouw. Vanaf januari zal een nieuwe facilitymanager zich over alle (potentiële) gebreken buigen.