Wilfon en Radja stierven door vergiftiging in park Hof de Jonge in Kristus-Koning bij Brugge.
Volledig scherm
Wilfon en Radja stierven door vergiftiging in park Hof de Jonge in Kristus-Koning bij Brugge. © rv

Twee honden sterven door vergiftiging na wandeling in park, baasje is ontroostbaar: “Wilfon gaf me nog twee likjes, zuchtte en sloot dan de ogen”

Patricia Vansevenant (45) uit Brugge is ontroostbaar nadat haar twee honden Radja en Wilfon stierven door vergiftiging, na een wandeling in park Hof de Jonge in Kristus-Koning. De twee jonge boerboels, een Zuid-Afrikaans ras, overleden amper zes uur van elkaar. “Ik beschouwde mijn honden als mijn kinderen. Er is een dierenbeul aan het werk en ik moet andere baasjes waarschuwen”, getuigt Patricia vol verdriet.

Patricia uit de Julius en Maurits Sabbestraat in Kristus-Koning ging vrijdagavond zoals elke dag wandelen met haar twee jonge honden Radja en Wilfon, 14 en 8 maanden oud. Ze liet haar honden loslopen in Hof de Jonge, vlakbij haar woning. “Opeens zag ik ze iets opeten. Ik riep hen nog terug, maar het was al te laat. Ik vermoedde toen nog niet dat het om vergif zou gaan. Eens we thuis waren, begonnen Radja en Wilfon zich vreemd te gedragen. ’s Nachts verslechterde hun toestand zienderogen. Wilfon begon over te geven en kreeg buikloop. Alles was met bloed doormengd. Radja bleek er minder erg aan toe, maar begon dezelfde symptomen te krijgen”, vertelt Patricia, medische pedicure van beroep. Ze verwittigde de dierenarts.

Patricia Vansevenant uit Brugge met Radja, een boerboel van 14 maanden.
Volledig scherm
Patricia Vansevenant uit Brugge met Radja, een boerboel van 14 maanden. © rv

Overal bloed

“Die zag meteen dat de situatie ernstig was en zou de praktijk in gereedheid brengen. Ik zou de honden meteen brengen met de wagen en sleepte de mand van Wilfon tot bij de voordeur. Hij strompelde echter terug naar de woonkamer, gaf mij nog twee likjes, zuchtte en sloot dan de ogen. Het heeft mijn hart gebroken”, zucht Patricia. Op dat moment leek het alsof Radja het nog zou halen, maar zes uur later stierf ook zij. “Ze werd nog verzorgd door de dierenarts, maar het heeft niet mogen zijn. Haar mand was doordrenkt van het bloed, dat onder andere uit haar neus kwam. Verschrikkelijk”, snikt Patricia.

Wilfon en Radja stierven door vergiftiging in park Hof de Jonge in Kristus-Koning bij Brugge.
Volledig scherm
Wilfon en Radja stierven door vergiftiging in park Hof de Jonge in Kristus-Koning bij Brugge. © rv

Andere baasjes waarschuwen

De dierenarts nam bloedstalen om op te sturen naar het labo. “Maar volgens de dierenarts is het nu al honderd procent zeker dat het om vergif gaat. Er moet een dierenbeul aan het werk zijn in het park. Daarom wil ik andere baasjes waarschuwen, zodat dit andere honden niet overkomt. De dader moet ook beseffen dat hij niet alleen dieren treft, maar ook hun baasjes", gaat Patricia Vansevenant verder. “Ik beschouwde mijn twee honden als mijn kinderen, nu mijn drie echte kinderen al het huis uit zijn. Ik ben kapot van verdriet. Ik roep het gemeentebestuur van Brugge op om camera’s te plaatsen in de stadsparken, zodat de dader van deze gruweldaad gevonden wordt.” Haar twee boerboels worden gecremeerd.