De beklaagde en het slachtoffer leerden elkaar kennen bij de voedselbedeling aan de kerk in Zeebrugge. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagde en het slachtoffer leerden elkaar kennen bij de voedselbedeling aan de kerk in Zeebrugge. (illustratiebeeld) © Mathias Mariën

Twaalf maanden cel voor transmigrant die man bestal die hem onderdak gaf

ZeebruggeEen 41-jarige Algerijn heeft twaalf maanden cel gekregen voor het bestelen van een inwoner van Zeebrugge. Ahmed H. had onderdak gekregen bij het slachtoffer, maar ging aan de haal met diens gsm en computer. Op de koop toe haalde hij ook meerdere keren geld af met zijn bankkaart.

  1. Dominique (40) en Branco (32) fietsen 900 kilometer tegen kinderarmoede: “Sommige ouders kunnen zich zelfs geen sportkamp of tekenles veroorloven”
    PREMIUM

    Dominique (40) en Branco (32) fietsen 900 kilometer tegen kinderar­moe­de: “Sommige ouders kunnen zich zelfs geen sportkamp of tekenles veroorlo­ven”

    Ze vertrekken in Parijs en als alles volgens schema verloopt zouden ze moeten aankomen op de top van Col du Tourmalet, de bekende bergpas in de Pyreneeën. Onder de 25 sportievelingen die gestalte geven aan ‘Ride to Unite’ bevinden zich ook Bruggeling Branco Lierman en Zedelgemnaar Dominique De Clerck. Hoe intensief trainen ze voor deze uitdaging? Wat drijft hen om deel te nemen? Schrikt de beklimming hen niet af? Wij gingen langs.
    Brugge