Truckchauffeur laat zich verrassen door sneeuw op A11 en gaat door middenberm

Langs de A11 in Brugge richting Zeebrugge gebeurde dinsdagochtend omstreeks 11 uur een ongeval met een vrachtwagen. 

De Roemeense chauffeur liet zich verrassen door de hevige sneeuwval en het gladde wegdek en kwam volledig in schaar te staan. Daarbij ging de vrachtwagen deels door de middenberm. De schade aan de vrachtwagen was aanzienlijk. 

Door het ongeval was de linkerrijstrook enige tijd versperd. Een takeldienst moest ter plaatse komen om de truck van de rijbaan te krijgen. De takelwerken zullen nog uren duren. Er raakte gelukkig niemand noemenswaardig gewond. 

Volledig scherm
© Mathias Mariën
Volledig scherm
Ongeval A11 Brugge © Mathias Mariën
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”