De feiten speelden zich af op een perron in het Brugse station.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op een perron in het Brugse station. © JVM

Treinreiziger bespuwt veiligheidsagent van Securail en riskeert zes maanden cel

BruggeEen 32-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek riskeert zes maanden cel, omdat hij spuwde naar een veiligheidsagent van Securail in het station van Brugge. De man was met een collega tussengekomen voor problemen op een trein waarbij J. L. betrokken was.

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.