De feiten speelden zich af op een perron in het Brugse station.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op een perron in het Brugse station. © JVM

Treinreiziger bespuwt veiligheidsagent van Securail en riskeert zes maanden cel

BruggeEen 32-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek riskeert zes maanden cel, omdat hij spuwde naar een veiligheidsagent van Securail in het station van Brugge. De man was met een collega tussengekomen voor problemen op een trein waarbij J. L. betrokken was.

  1. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

    Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.