Volledig scherm
De haven van Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken. © Benny Proot

Transmigrant die veiligheidspersoneel bedreigde met mes, blijft in de cel

De transmigrant die donderdag enkele veiligheidsagenten met een mes bedreigde in de haven van Zeebrugge, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist.

De security van de haven trof donderdag kort na de middag veertien transmigranten uit Eritrea aan in een trailer. De veiligheidsagenten kamden de ruimte helemaal uit, waarop enkele mensen eerst via het dak probeerden te ontsnappen. Toen dat niet lukte, scheurden de transmigranten het achterste dekzeil open. Eén van hen bedreigde het veiligheidspersoneel door het gat met een breekmes en maakte zwaai- en steekbewegingen in hun richting. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden. Hoewel het nog maar de eerste keer was dat de Eritreeër de haven binnendrong, werd hij toch meteen aangehouden door de onderzoeksrechter. De man was eerder immers ook al in het Brussels in aanraking gekomen met de politie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.