Volledig scherm
De haven van Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken. © Benny Proot

Transmigrant die veiligheidspersoneel bedreigde met mes, blijft in de cel

De transmigrant die donderdag enkele veiligheidsagenten met een mes bedreigde in de haven van Zeebrugge, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist.

De security van de haven trof donderdag kort na de middag veertien transmigranten uit Eritrea aan in een trailer. De veiligheidsagenten kamden de ruimte helemaal uit, waarop enkele mensen eerst via het dak probeerden te ontsnappen. Toen dat niet lukte, scheurden de transmigranten het achterste dekzeil open. Eén van hen bedreigde het veiligheidspersoneel door het gat met een breekmes en maakte zwaai- en steekbewegingen in hun richting. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden. Hoewel het nog maar de eerste keer was dat de Eritreeër de haven binnendrong, werd hij toch meteen aangehouden door de onderzoeksrechter. De man was eerder immers ook al in het Brussels in aanraking gekomen met de politie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad verkoopt arbeidershuisjes uit 16 de eeuw: bieden kan vanaf 130.000 euro

    Stad verkoopt arbeiders­huis­jes uit 16 de eeuw: bieden kan vanaf 130.000 euro

    De stad Brugge verkoopt twee arbeidershuisjes uit de 16de eeuw in de Rolweg. Voorwaarde is wel dat de huizen - die beschermd erfgoed zijn - samengevoegd worden tot een eengezinswoning. “De pandjes, gelegen binnen de site van Werelderfgoed Brugge, zijn kunsthistorisch en stadslandschappelijke zeer waardevol en door hun specifieke architectuur en oorspronkelijke bouwsubstantie van essentieel belang voor de geschiedenis van de stad en voor het karakter van het stadslandschap in de binnenstad”, zegt het stadsbestuur.