Een eerder camerabeeld uit de Stationswijk in Zeebrugge, toen mannen rond auto's rondliepen.
Volledig scherm
Een eerder camerabeeld uit de Stationswijk in Zeebrugge, toen mannen rond auto's rondliepen. © rv

Transmigrant die opgepakt werd na inbrakenplaag in voertuigen wordt vrijgesproken

Een 25-jarige man uit Libië heeft 9 maanden cel gekregen in een dossier rond auto-inbraken. De man werd opgepakt na een inbrakenplaag in Zeebrugge, maar werd woensdagmorgen vrijgesproken. Hij werd wél veroordeeld voor heling van de gestolen goederen, valse naamdracht en zijn illegaal verblijf in het land.

  1. Brugse verpleegkundige (34) schreeuwt haar onmacht uit in brief naar minister Beke: “Staken druist in tegen onze waarden en normen, dus doen we het zo”
    Brugge

    Brugse verpleeg­kun­di­ge (34) schreeuwt haar onmacht uit in brief naar minister Beke: “Staken druist in tegen onze waarden en normen, dus doen we het zo”

    Een 34-jarige verpleegkundige van het Brugse woonzorgcentrum Westervier heeft een brief gestuurd naar Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) om haar ongenoegen te uiten over de gang van zaken. De tekst van Sarah Demeulenaere werd op sociale media al honderden keren gedeeld. “Al maanden hebben we het gevoel dat we actie moeten ondernemen. Staken druist volledig in tegen de waarden en normen van elke zorgverlener. Op deze manier wil ik toch zijn aandacht vestigen op de frustraties waar we allemaal mee zitten”, zegt Sarah. De brief lees je integraal hieronder.