De transmigranten werden uit een container gehaald in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De transmigranten werden uit een container gehaald in de haven van Zeebrugge. © Photo News

Tot zeven maanden cel voor transmigranten die vast kwamen te zitten in container en zelf hulpdiensten opbelden

Zeebrugge/KnokkeZes transmigranten hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 maanden gekregen voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Ze belden zelf de hulpdiensten op, toen ze doorhadden dat ze niet meer uit hun container zouden geraken. Een van hen had enkele dagen eerder ook al een woning gekraakt in Knokke.

 1. Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”
  PREMIUM
  Loppem/Brugge

  Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”

  “Hij was een god voor zijn kinderen”, vertellen Stijn (34) en Kris Verschoore (42), de broers van de verongelukte Nico Verschoore (45). Hij kwam om het leven bij een zwaar ongeval op de E40 in Loppem. De Brugse zakenman en vader van drie was met zijn 19-jarige zoon op de terugweg van de padelclub. Maxime bleef - na een redding door getuigen - zo goed als ongedeerd. “Maar het trauma voor die jongen zal des te groter zijn.”
 2. Van de uitkijktoren bij Gezelle tot het lappendeken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwerken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Van de uitkijkto­ren bij Gezelle tot het lappende­ken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwer­ken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”

  Nu u toch niet gestoord kan worden door massatoerisme, is Brugge dit voorjaar dé plek om te ontdekken. En dan is de derde Triënnale een perfect alibi: 13 kunstwerken, netjes verspreid in de binnenstad. Goed voor veel wandel-, kijk- en zelfs luisterplezier in de Breydelstad. Maak kennis met de opvolgers van de grote plastieken walvis.
 1. Eindelijk weer markt in Veere
  Play

  Eindelijk weer markt in Veere

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af