Met een drone en een simulatiebeeld hebben de bewoners van de Vagevuurwijk vorig jaar al een beeld gemaakt van waar de windturbine bij Zuienkerke zou komen.
Volledig scherm
Met een drone en een simulatiebeeld hebben de bewoners van de Vagevuurwijk vorig jaar al een beeld gemaakt van waar de windturbine bij Zuienkerke zou komen. © RV

Tot ongeloof van buurt én stad: provincie keurt drie windmolens langs N31 in Brugge en Zuienkerke goed

Brugge/ZuienkerkeProvincie West-Vlaanderen keurt de vergunning voor de bouw en uitbating van drie windmolens langs de N31, op de grens van Brugge en Zuienkerke, onder voorwaarden goed. Dat is verrassend en een slag in het gezicht voor de buurtbewoners van de Vagevuurwijk in Zuienkerke. “Ik overleg met de burgemeester van Zuienkerke welke juridische stappen we kunnen nemen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

  1. Actiegroep kondigt beroep aan tegen bouw nieuw Clubstadion: “We laten de laatste kans om onze woonbuurt te beschermen niet passeren”
    Brugge

    Actiegroep kondigt beroep aan tegen bouw nieuw Clubstadi­on: “We laten de laatste kans om onze woonbuurt te beschermen niet passeren”

    Buurtbewoners van de Olympiasite gaan in beroep tegen de omgevingsvergunning die Club Brugge woensdag toegekend kreeg voor de bouw van hun nieuw stadion. Dat maakt de actiegroep Leefbaar Sint-Andries zelf bekend. “Wij gunnen Club Brugge een nieuw stadion, maar op een geschikte locatie buiten de stad. Ieder weldenkend mens verstaat immers dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort.”