René Elias glundert: hij begroet zondag de eerste klanten in wijnzaak Cavelia.
Volledig scherm
René Elias glundert: hij begroet zondag de eerste klanten in wijnzaak Cavelia. © Benny Proot

Tot in Parijs zijn ze fan van de handgemaakte wijnkelders van René (58). Nu opent hij een eigen winkel in Brugge: “Ik sta te kijken van de interesse”

BruggeZeg niet zomaar wijnwinkel tegen Cavelia, die nu zondag in de Ezelstraat in Brugge voor het eerst opent. Behalve exclusieve flessen verkoopt de uitbater ook handgemaakte wijnkelders. René Elias (58) installeert ze al zeven jaar, tot bij klanten in Parijs. “Voor ieders budget en gelijk welke ruimte is er iets mogelijk", zegt hij.

  1. Anna sterft bij dodehoekongeval in Brugge, maar nabestaanden wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdoden moeten er hier nog vallen?"
    PREMIUM
    Brugge

    Anna sterft bij dodehoekon­geval in Brugge, maar nabestaan­den wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdo­den moeten er hier nog vallen?"

    Het dodehoekongeval dat Anna Van Daele (78) op het kruispunt van de Brugse Ring met de Generaal Lemanlaan het leven kostte, werd maandagochtend behandeld voor de politierechtbank. De alleenstaande vrouw werd negen maanden geleden op haar fiets aangereden door een 43-jarige trucker, op één van de zwartste kruispunten in Brugge. Die trucker deed uitgebreid, maar bijzonder aangedaan, zijn verhaal. “Ik heb haar écht niet gezien”.