René Elias glundert: hij begroet zondag de eerste klanten in wijnzaak Cavelia.
Volledig scherm
René Elias glundert: hij begroet zondag de eerste klanten in wijnzaak Cavelia. © Benny Proot

Tot in Parijs zijn ze fan van de handgemaakte wijnkelders van René (58). Nu opent hij een eigen winkel in Brugge: “Ik sta te kijken van de interesse”

BruggeZeg niet zomaar wijnwinkel tegen Cavelia, die nu zondag in de Ezelstraat in Brugge voor het eerst opent. Behalve exclusieve flessen verkoopt de uitbater ook handgemaakte wijnkelders. René Elias (58) installeert ze al zeven jaar, tot bij klanten in Parijs. “Voor ieders budget en gelijk welke ruimte is er iets mogelijk", zegt hij.

 1. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Brugge zet alles op alles om leerlingen en ouders te vaccineren: “Laatste aanmoediging via schooldirectie”
  Brugge

  Brugge zet alles op alles om leerlingen en ouders te vaccineren: “Laatste aanmoedi­ging via schooldi­rec­tie”

  Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft naar alle schooldirecteurs een brief gestuurd, met de vraag om ouders en leerlingen vanaf 12 jaar een laatste keer te motiveren om zich te laten vaccineren. “We hebben ook enkele bedrijven in Zeebrugge aangeschreven”, zegt De fauw. “Als burgemeester is het mijn taak om te zorgen voor een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad.”