De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Tot 3 jaar cel voor steekpartij bij mislukte drugsdeal en wraakactie met messen

Brugge/Blankenberge/MechelenEen 23-jarige man heeft in de Brugse rechtbank drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel, gekregen voor een steekpartij in Brugge. Vier andere beklaagden kregen tot 2,5 jaar voor een brutale raid die volgde uit wraak voor die feiten.

 1. Zo wil Brugge feller controleren op huurwoningen: “Geen heksenjacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”
  Brugge

  Zo wil Brugge feller controle­ren op huurwonin­gen: “Geen heksen­jacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”

  Bij iedere nieuwe verhuring in Brugge moet de verhuurder vanaf 1 januari 2022 een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen: een bewijs dat de kwaliteit van de woning oké is. De stad voert het systeem in om verkrotting tegen te gaan. Zes medewerkers gaan vanaf oktober op pad om controles uit te voeren. Het attest zal de verhuurder 90 euro kosten, maar blijft wel tien jaar geldig. Schepen Franky Demon legt uit wat er van de verhuurder verwacht wordt.
 2. Waarom Brugge fan is van ‘virtueel fietsen’ in het verkeer: “De scholieren blijken enorm snel bij te leren”
  Brugge

  Waarom Brugge fan is van ‘virtueel fietsen’ in het verkeer: “De scholieren blijken enorm snel bij te leren”

  De virtualrealitybril op, en hop: 250 Brugse zesdejaars leren veilig fietsen in het verkeer. Het gaat om een primeur in Vlaanderen, ontwikkeld door de Thomas More-hogeschool. Het is de ultieme voorbereiding op Het Grote Fietsexamen in het basisonderwijs. “Als ze met de VR-bril oefenen, gaat hun slaagpercentage enorm omhoog”, stelt Carl Boel van Thomas More. En in Brugge hebben ze nu duidelijk de smaak te pakken.