Drie van de beklaagden gingen met sigaretten aan de haal uit de Carrefour Express in Dworp.
Volledig scherm
Drie van de beklaagden gingen met sigaretten aan de haal uit de Carrefour Express in Dworp. © Mozkito

Tot 3 jaar cel voor inbrekers die geklist zijn na uitzending van Faroek

Brugge/Eeklo/BeerselVier beklaagden hebben celstraffen tot 3 jaar, waarvan delen met uitstel, gekregen voor drie inbraken in Eeklo, Dworp en Brugge, waar ook één poging was. Ze maakten onder meer een kluis buit in het Brugse restaurant Die Scone. Het VTM-programma Faroek zond vorig jaar nog bewakingsbeelden uit waarop de daders te zien waren.

 1. Volledige kleuterafdeling De Triangel gesloten tot 1 februari na mogelijke corona-uitbraak, ook 80 leerlingen lager onderwijs in quarantaine
  Brugge

  Volledige kleuteraf­de­ling De Triangel gesloten tot 1 februari na mogelijke corona-uit­braak, ook 80 leerlingen lager onderwijs in quarantai­ne

  De volledige kleuterafdeling van De Triangel in Brugge blijft tot minstens 1 februari gesloten na een vermoedelijke corona-uitbraak. Drie van de zeven leerkrachten zitten in quarantaine, waarvan al één iemand positief testte. Ook enkele kleuters voelen zich ziek. “We nemen geen risico”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine na een positieve test van een leerkracht. Zij werden allemaal getest. “Het is nu wachten op de resultaten”, zegt de burgemeester.
 1. Problematiek rond transmigranten zorgt voor discussie tijdens gemeenteraad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Problema­tiek rond transmi­gran­ten zorgt voor discussie tijdens gemeente­raad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemees­ter”

  De aanhoudende problematiek rond de transmigranten in Zeebrugge zorgde maandagavond opnieuw voor heel wat discussie tijdens de gemeenteraad in Brugge. Gemeenteraadsleden Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Nele Caus (N-VA) vroegen er nogmaals naar de laatste stand van zaken. “Ja er is een probleem. Maar stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”, reageerde burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Dit is een wereldprobleem.”
 2. Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisatoren het somber in? “Met mondmaskers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”
  PREMIUM
  Brugge/Zeebrugge

  Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisato­ren het somber in? “Met mondmas­kers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). In en rond Brugge houden organisatoren de coronacijfers angstvallig in de gaten.
 3. Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”
  PREMIUM
  Brugge

  Kaassomme­lier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

  De wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten