Het kasteel van Wijnendale is slechts één van de vele bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland
Volledig scherm
Het kasteel van Wijnendale is slechts één van de vele bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland © Foto Proot

Toeristische regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”

BruggeHet Brugse Ommeland, tot voor de coronacrisis één van de snelst groeiende toeristische regio’s in onze provincie, gaat zich de komende zes jaar ontplooien als regio vol met verhalen, kastelen en abdijen. Met de nieuwe slogan ‘Zalig echt’ en een nieuwe huisstijl hoopt provinciebedrijf Westtoer de regio na een moeilijke periode weer aantrekkelijk te maken. “De toeristische activiteit is hier vorig jaar met de helft gedaald", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.

 1. Gouverneur eist coronapas tijdens Wintergloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvinden”. Burgemeester noemt het ‘bijna onmogelijk’
  Brugge

  Gouverneur eist coronapas tijdens Winter­gloed in Brugge, “anders laat ik evenement niet plaatsvin­den”. Burgemees­ter noemt het ‘bijna onmogelijk’

  Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement, waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog enkele dagen tijd om een oplossing te zoeken, al zijn ze daar niet geneigd de gouverneur blindelings te volgen.
 1. REPORTAGE. Een nacht zonder dansen in het populairste danscafé van Brugge: “Normaal staan we hier rug aan rug te shaken, nu drinken we iets en gaan snel weer naar huis”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Een nacht zonder dansen in het populair­ste danscafé van Brugge: “Normaal staan we hier rug aan rug te shaken, nu drinken we iets en gaan snel weer naar huis”

  “Neen, u mag vanavond niet dansen, ook niet met een mondmasker op.” De boodschap is duidelijk aan de inkom van danscafé Pick op de anders zo bruisende Eiermarkt op zaterdagavond. Terwijl ze bij de buren massaal sneltests afnemen, zal de alombekende zaak van Philip Vandenabeele tijdens de nacht stilletjes leeglopen. “Zo is er niks aan”, vinden de jongeren.
 2. “Kanye West en Beyoncé zijn ook maar gewone mensen, met stress als ze kleding moeten kiezen”: Glenn Martens, de Bruggeling die aan het hoofd staat van Diesel en nu ook collectie maakt voor Jean-Paul Gaultier
  PREMIUM
  Brugge

  “Kanye West en Beyoncé zijn ook maar gewone mensen, met stress als ze kleding moeten kiezen”: Glenn Martens, de Bruggeling die aan het hoofd staat van Diesel en nu ook collectie maakt voor Jean-Paul Gaultier

  Alle ogen in Parijs en Milaan zijn de komende weken op Glenn Martens (38) gericht. De Bruggeling lanceert in januari 2022 namelijk drie belangrijke collecties: eentje voor zijn eigen prestigieuze label Y/Project, een collectie voor het Italiaanse Diesel, waarvoor hij creatief directeur is en - alsof dat niet genoeg is - ook nog een gastcollectie voor Jean-Paul Gaultier. “Als Rihanna of Kim Kardashian iets van mij willen dragen, is dat even kicken, ja.”