Ook burgemeester Dirk De fauw kwam proeven tijdens de officiële opening van Kookeet.
Volledig scherm
Ook burgemeester Dirk De fauw kwam proeven tijdens de officiële opening van Kookeet. © Benny Proot

Tiende editie van Kookeet officieel op gang getrokken: “Dankzij de rust kunnen de bezoekers meer genieten van de degustatie dan vroeger”

BruggeDe crème de la crème van de Brugse gastronomie verzamelt vanaf vandaag tot en met maandag voor de tiende editie van Kookeet in het mooie decor van het Grootseminarie. Dertig Brugse restaurants, hotelscholen en producenten verwennen het publiek met verrassende culinaire hoogstandjes.

 1. Kust is populairste bestemming van de Belg met jaarlijks 18 (!) miljoen daguitstappen
  Brugge/Kust

  Kust is populair­ste bestemming van de Belg met jaarlijks 18 (!) miljoen daguitstap­pen

  Belgen zijn vooral fan van de kust als ze op daguitstap trekken. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van West-Vlaams provinciebedrijf Westtoer, in samenwerking met onder meer Toerisme Vlaanderen. In Limburg houdt de Belg vooral van fietsen, in Antwerpen zijn attracties populairder. In totaal hebben de Belgen afgelopen jaar 81 miljoen daguitstappen gemaakt, waarvan 18 (!) miljoen naar de kust.
 2. Lokaal Boetiek streek voor de eerste keer neer in Brugge: “De positieve reacties van de bezoekers doen deugd”
  Brugge

  Lokaal Boetiek streek voor de eerste keer neer in Brugge: “De positieve reacties van de bezoekers doen deugd”

  Zondag sloeg Lokaal Boetiek voor de eerste keer zijn tenten op in Brugge. Tijdens deze gratis beurs kon het publiek kennismaken met 25 lokale makers die een heel gevarieerd aanbod van originele ambachtelijk gemaakte producten aanboden. Het ging onder meer om juwelen, houten objecten, keramiek, leder, accessoires, kaartjes en knitwear. Onder hen ook 3 Brugse standhouders.