Sylvia Colpaert in de aflevering van Leef!, met in de achtergrond presentator en vriend James Cooke.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Colpaert in de aflevering van Leef!, met in de achtergrond presentator en vriend James Cooke. © SBS

Terminaal zieke Sylvia (40) uit ‘Leef!’ houdt zich vast aan geluksmomentjes: “Begin dit jaar kenden we elkaar niet, nu zijn James Cooke en Dorian onmisbaar geworden”

Brugge“Ik vecht niet tegen kanker, ik vecht tegen de tijd. Er zijn momenten in het leven van mijn kinderen waarvan ik me niet kan voorstellen dat ze aan mij voorbij zouden gaan.” Sylvia Colpaert (40) uit Brugge zette ons allemaal met de voetjes op de grond tijdens de slotaflevering van ‘Leef!’, het programma op Play4 dat zes terminaal zieke patiënten van dichtbij volgde. Wanneer we haar weer opzoeken, is ze fel achteruitgegaan. “En toch wil ik in deze donkere tijden een boodschap van hoop uitdragen naar lotgenoten.” Gesprek met een bijzonder straffe mama.

 1. Koninklijke Roeivereniging Brugge sluit historische deal met stad én bouwt kleedkamers voor dames: “We verwelkomen steeds meer meisjes”
  Brugge

  Koninklij­ke Roeivereni­ging Brugge sluit histori­sche deal met stad én bouwt kleedka­mers voor dames: “We verwelko­men steeds meer meisjes”

  De Koninklijke Roeivereniging Brugge, een van de oudste sportverenigingen van ons land die al tal van olympiërs heeft voortgebracht, doet er nog zeker 18 jaar bij langs het Waggelwater. Dankzij een overeenkomst met de stad zit de KRB er gebeiteld, stelt voorzitter Hubert De Witte. “Maar nu steeds meer meisjes bij ons aansluiten, moeten we wel onze gebouwen aanpassen.”
 2. "Hij speelde medische gegevens van spelers door aan Antwerp": Club Brugge sleept voormalig consultant voor rechter voor vermeend datalek naar grote rivaal
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen

  "Hij speelde medische gegevens van spelers door aan Antwerp": Club Brugge sleept voormalig consultant voor rechter voor vermeend datalek naar grote rivaal

  Businessplannen van voorzitter Bart Verhaeghe, technische fiches, afsluitingen van boekjaren en de fysieke profielen van spelers als Ruud Vormer en Brandon Mechele. Volgens Club Brugge werden jaren terug duizenden geheime documenten van de club doorgespeeld naar grote rivaal Antwerp bij de overstap van een medewerker. Consultant C.S. (36) werd woensdag voor de correctionele rechtbank gesleept, maar ontkent met klem. “Is Ivan Leko dan ook een spion, omdat hij beide ploegen trainde?”