Hotel Jacobs Brugge, uitgebaat door Olivier Christiaens. "Zaterdag zitten we al meteen volgeboekt."
Volledig scherm
PREMIUM
Hotel Jacobs Brugge, uitgebaat door Olivier Christiaens. "Zaterdag zitten we al meteen volgeboekt." © Benny Proot

Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

BruggeZijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
  2. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

    Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”