Tattoo-artiest Wesley Matthys met zijn zus Wendy, die een indrukwekkende tatoeage op haar been liet zetten.
Volledig scherm
Tattoo-artiest Wesley Matthys met zijn zus Wendy, die een indrukwekkende tatoeage op haar been liet zetten. © Filip Vanden Berghe

Tattoo-artiesten uit 17 landen verzamelen in Brugge: “Voor veel families is deze beurs een leuke uitstap”

BruggeDit weekend verzamelen tattoo artiesten uit zeventien landen in het BMCC voor de International Brugge Tattoo Convention. “Je ziet hier zowel bezoekers van 18 tot 70 jaar. Op zondag verwachten we trouwens veel families die er een leuke uitstap van maken”, zegt mede-organisator Gino Delbare.

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.