Volledig scherm
Hotel portinari en bakkerij pastry y art werken samen: Anthony Vermeersch en Yara Coudeville © Benny Proot

Taartjes van The Pastry y’Art eet je nu ook bij Portinari

De gesmaakte taartjes en gebakjes van de recente bakker en patisserie The Pastry y’Art aan de Sint-Salvatorskathedraal kan je voortaan ook kiezen in de tea-room van hotel Portinari op ‘t Zand. 

Dat is een unieke samenwerking tussen de bakkerij en het hotel. Anthony Vermeersch van hotel Portinari en Yara Coudeville van The Pastry y’Art vonden elkaar. “We zijn nu zes maanden open en merken dat heel veel bezoekers en toeristen vragen of ze hun aangekocht taartje bij ons kunnen opeten bij een tas koffie. Daarvoor hebben we helaas geen plaats, dus moeten we ze vaak ontgoochelen. Omdat de vraag zo vaak komt, zochten we naar een oplossing.” Die vond Yara Coudeville bij hotel Portinari. “Wij dragen de korte keten hoog in het vaandel”, zegt Anthony Vermeersch. “Het is altijd heel mooi als je kan samenwerken met collega’s uit de buurt. We bieden een selectie van taartjes uit hun aanbod aan. En die zijn meteen heel erg gegeerd.”

Volledig scherm
Hotel portinari en bakkerij pastry y art werken samen: Anthony Vermeersch en Yara Coudeville © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.