Dit groepje heeft er zin in op het Marktplein van Oedelem bij Brugge.
Volledig scherm
Dit groepje heeft er zin in op het Marktplein van Oedelem bij Brugge. © Benny Proot

Supporters vieren doelpunten van Rode Duivels in bubbels: “Doet ons verlangen naar volle pleinen, waar je wel mag recht springen”

Brugge/Beernem/TorhoutOp verschillende plaatsen in de ruime regio rond Brugge zijn supporters zaterdag samengekomen om de eerste EK-match van de Belgen op groot scherm te bekijken. Onder andere op het Marktplein van Oedelem en in enkele cafés in Brugge en in Torhout kon dat. De zachte lenteavond leende zich er perfect toe.

 1. Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”
  PREMIUM
  Brugge

  Souvenir­win­kel­tjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbe­stuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”

  Verbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. “Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar”, zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: “Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).
 2. Protest tegen komst van 63 huizen in waterziek gebied neemt toe na beelden van overstromingen: “Dit kan je gewoon niet maken”
  Assebroek

  Protest tegen komst van 63 huizen in waterziek gebied neemt toe na beelden van overstro­min­gen: “Dit kan je gewoon niet maken”

  Tientallen buurtbewoners van het groene gebied tussen de Mispelaar een de Michel Van Hammestraat, vlak naast het natuurgebied Assebroekse Meersen, zijn nog maar eens in actie geschoten om het geplande bouwproject daar tegen te houden. De overstromingen in het zuiden en oosten van het land bewijzen volgens hen dat het project er niet mag komen. “Dit is een waterziek gebied, de gevolgen laten zich raden”, klinkt het.