In 2015 kwamen de Britse fans al eens op bezoek
Volledig scherm
In 2015 kwamen de Britse fans al eens op bezoek © Benny Proot

Supporters Manchester United krijgen groen licht voor optocht door centrum richting Jan Breydel

De Brugse politie en het stadsbestuur hebben het licht op groen gezet voor een optocht van Manchester United-fans door het stadscentrum.

 1. Daling van aantal besmettingen in Brugge op zondag 27 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Brugge op zondag 27 september

  In Brugge zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 117 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Brugge op 99 te liggen. Omdat Brugge meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de stad terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Ook schooldirecteur hekelt de knip: “Wij doen zo ons best voor onze leerlingen, en nu stuurt de stad nog méér verkeer langs hier”
  PREMIUM

  Ook schooldi­rec­teur hekelt de knip: “Wij doen zo ons best voor onze leerlingen, en nu stuurt de stad nog méér verkeer langs hier”

  “We doen ons uiterste best om kinderen veilig naar de les te laten komen. Het is onbegrijpelijk dat de stad nu méér verkeer langs onze school leidt”, zegt Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen en CD&V-gemeenteraadslid. De basisschool in Assebroek bij Brugge is van plan een onderscheiding voor veilig verkeer terug te geven aan het stadsbestuur. De boosdoener van het nóg drukkere verkeer volgens Scherpereel: de knip in de Sparrenstraat even verderop.
 3. Een geperforeerde gevel, zwevende dakrand en videoschermen boven het veld: zo uniek wordt het nieuwe stadion van Club Brugge
  PREMIUM

  Een geperfo­reer­de gevel, zwevende dakrand en videoscher­men boven het veld: zo uniek wordt het nieuwe stadion van Club Brugge

  De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal gaan samen het nieuwe stadion van Club Brugge realiseren. “Je krijgt in je carrière niet vaak de kans om zo'n project te mogen doen", zegt de West-Vlaamse architect Xavier Callens.