Studenten van Hogeschool Vives lanceren bloemenbier Couleurke.
Volledig scherm
Studenten van Hogeschool Vives lanceren bloemenbier Couleurke. © CDR

Studenten Vives lanceren met Couleurke bier op basis van bloemen Oost-Indische kers

RoeselareVijf studenten agro- en biotechnologie van hogeschool Vives campus Roeselare brengen met Couleurke een nieuw biertje op de markt. Het brouwsel is gebaseerd op de bloemen van de Oost-Indische kers. “We wilden graag eetbare bloemen promoten bij particulieren. Uiteindelijk werd het een mooie samenwerking met Brouwerij B en Le Monde des Mille Couleurs”, zeggen de studenten.

  1. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
    Brugge

    Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

    De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.