De studenten aan Howest maken spaghetti voor Rode Neuzen Dag.
Volledig scherm
De studenten aan Howest maken spaghetti voor Rode Neuzen Dag. © Benny Proot

Studenten Howest maken spaghetti voor Rode Neuzen Dag: “Jongeren moeten sneller hulp krijgen als ze het moeilijk hebben”

BruggeStudenten aan hogeschool Howest zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor hun Rode Neuzenactie van maandag. Ze maken spaghetti, die ze ter plaatse of via takeaway verkopen in hun school.

  1. Belangrijkste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeershinder: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”
    Brugge

    Belangrijk­ste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeers­hin­der: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”

    De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien. Met 35 nieuwe bomen en 38.000 bloembollen moet de invalsweg er binnenkort een stuk kleurrijker uitzien. “Nu is de straat een lelijk eendje, maar we willen er een mooie zwaan van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.