Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: Gettemans Thibault © Benny Proot

Strijd om beste ribbetjes van Brugge barst los: na Amadeus smul je dinsdag ook bij Mozart

De ribbetjesrestaurants in Brugge schieten als paddenstoelen uit de grond. In een immens pand langs de Sint-Jakobsstraat kan je vanaf dinsdag bij Mozart aanschuiven voor de lekkernij à volonté. Eigenlijk had de zaak al veel vroeger moeten openen, maar een buurman hield dat tegen. “Er is plaats genoeg voor zoveel restaurants in Brugge”, vindt uitbater Thibault Gettemans.

‘Een ribbetjesoorlog in Brugge’: zo werd de komst van de bekende ketens naar de Breydelstad aangekondigd. Nog voor de zomer van 2018 zouden ze strijden om de kroon van beste ribbetjesrestaurant. Maar hun komst duurde langer dan verwacht. Amadeus opende pas dit jaar, Mozart dus op dinsdag 17 december. 

Al in Brussel en Aalst

De werken aan het pand in de Sint-Jakobsstraat lagen een tijdje helemaal stil. Een concurrerend ribbetjesrestaurant, de buurman nota bene, diende bezwaar in tegen de vergunningsaanvraag, waarna een negatief advies volgde voor zaakvoerders Ives Vankerckhove, Selim Imeri en Steff Lievens. Een van de punten die bij het bezwaar werden aangehaald, was het ontbreken van een mobiliteitsnota. Ook een geluidsstudie zou niet volledig in orde geweest zijn. Intussen zijn alle procedures van de baan. “We hebben wat tijd verloren, want de vestiging van Mozart in Brugge zou de eerste geweest zijn in Vlaanderen. Ondertussen zijn de restaurants in Brussel en Aalst wél al open gegaan", zegt Vandekerckhove.

Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot

Spiegeltent en bibliotheek

Het moet gezegd: het pand, dat vroeger een Brico-filiaal was, is bijzonder ingericht. Het voorste gedeelte ziet eruit als een oude spiegeltent met een vloer uit 1912 en een warme inrichting. Loop je verder naar het achterste gedeelte, dan kom je in een oude bibliotheek terecht, met zelfs een verwijzing naar de vroegere School van het Heilig Hart in Brugge. Oude treinbanken worden hier gebruikt als zitplaatsen. Er is in Mozart plaats voor 160 eters.

Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot

Met honing

Gentenaar Thibault Gettemans (42) is er de uitbater. Hij krijgt twintig personeelsleden ter beschikking. Gettemans was in het verleden zaakvoerder van het Sint-Jorishof op de Botermarkt in Gent. “We zijn vooral bekend om onze drie soorten spareribs”, zegt Gettemans. “We serveren ze natuur, classic met een pittige toets of ‘Mozart’. Die zijn op de ‘smokey barbecue’ gelegd en op smaak gebracht met honing. Verder staan er zo’n twaalf gerechten op de kaart: van entrecôte tot kabeljauw of een vegetarisch alternatief.”

Quote

We zijn ons ervan bewust dat er nog uitsteken­de ribbetjes­res­tau­rants zijn in Brugge, maar ik ben ervan overtuigd dat er plaats is voor iedereen. We raden de klanten aan om bij iedereen eens langs te gaan en zelf hun keuze te maken

Thibault Gettemans

Kwaliteit staat centraal, zegt Gettemans, en eten kan er à volonté. “We hebben graag dat de mensen met een volle maag en welgezind terug vertrekken”, zegt hij. “We zijn ons ervan bewust dat er nog uitstekende ribbetjesrestaurants zijn in Brugge, maar ik ben ervan overtuigd dat er plaats is voor iedereen. We raden de klanten aan om bij iedereen eens langs te gaan en zelf hun keuze te maken.”

Mozart is elke dag geopend van 18 tot 23 uur, tot 23.30 uur in de weekends. Op zondag kan je er ook terecht tussen 12 en 14.30 uur.

Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
Volledig scherm
Brugge Mozart opent weldra: © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.