Organisator Wietse (vooraan) en schepenen Nico Blontrock, Franky Demon en Mathijs Goderis bij de streetart in de Prins Leopoldlaan in Sint-Kruis.
Volledig scherm
Organisator Wietse (vooraan) en schepenen Nico Blontrock, Franky Demon en Mathijs Goderis bij de streetart in de Prins Leopoldlaan in Sint-Kruis. © Benny Proot

Streetartfestival The Bridges fleurt de zomer op, maar niet in Brugge-centrum: “We vervolledigen de route richting de zee”

BruggeNa het grote succes van het streetartfestival The Bridges in 2020 keert het concept deze zomer terug in Brugge. Niet het centrum, wél het noorden van de stad vormt het decor: van lege bedrijfsmuren tot de kop van de oude vismijnsite. “Sommige werken zullen drie keer zo groot zijn als tijdens de eerste editie”, belooft artiest en organisator Wietse.

  1. Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”
    Brugge

    Blauw-zwar­te veldbestor­ming krijgt mogelijk staartje: “Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren”

    De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.