Yvan Guilini, overdag actief in de sloopwerken en in de weekends weer muzikant.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvan Guilini, overdag actief in de sloopwerken en in de weekends weer muzikant. © carlo coppejans

Straffe comeback van Yvan Guilini (75), die ooit 100.000 singles van zijn grootste succes verkocht en in 28 landen toerde: “Van de ene op de andere dag gestopt en op een kraan gaan zitten”

BruggeVan zijn grootste succes ‘Winter Memories' gingen maar liefst 100.000 singles over de toonbank, maar 25 jaar geleden besloot Yvan Guilini (75) dat het genoeg was. Zijn carrière als componist leek voorbij, de vele optredens zaten erop en hij kroop weer meer op zijn kraan in de afbraakwerken. Maar nu is Guilini terug én hoe: hij treedt straks zelfs voor het eerst solo op in de Brugse Stadsschouwburg.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”
  Zeebrugge

  Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”

  Spectaculair zicht in de achterhaven van Zeebrugge: daar is zaterdag het 130 meter lange draaiende middenstuk van de nieuwe Verbindingsbrug aangekomen. Vorige week verliet het gevaarte het werkhuis in Wondelgem bij Gent en het werd via de Westerschelde naar Zeebrugge gevaren. Dit weekend wordt het tijdens een heel secure ‘invaaroperatie’ op zijn plaats gezet. “Het is een onmisbare schakel voor 300 bedrijven, maar vooral ook om veilig van en naar het werk te rijden", zegt CEO Tom Hautekiet.
 3. Filip en Cathy heropenen hun bekende binnenspeeltuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmerrie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"
  PREMIUM
  Brugge

  Filip en Cathy heropenen hun bekende binnen­speel­tuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmer­rie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"

  Sinds maart 2020 bleven de deuren van hun binnenspeeltuin al ruim 13 maanden dicht. Maar de onverwachte sluiting begin december 2021 - nauwelijks enkele uren voor de eerste kinderen zouden arriveren - hakte er pas écht diep in bij Cathy Talloen en Filip Loyson van De Toverplaneet in Brugge. “Mentaal heb ik het heel moeilijk gehad. En ja, we hebben gedacht aan stoppen”, getuigt Filip. Zaterdag ontvangen ze ondanks alles weer spelende kinderen. Al weten ze nog steeds niet welke regels ze precies moeten volgen. “Van een euforiegevoel is ook geen sprake.”