De verdachte liep tegen de lamp in de Fnac in Brugge.
Volledig scherm
De verdachte liep tegen de lamp in de Fnac in Brugge. © JVK

Straf met uitstel voor winkeldief (39) die "als asielzoeker wel moest stelen”

Brugge/OostendeEen 39-jarige asielzoeker uit Moldavië heeft 18 maanden cel met uitstel gekregen voor 13 winkeldiefstallen in onder meer Brugge en Oostende. Volgens z’n advocaat wil Mikhail S. met z’n gezin terugkeren naar z'n thuisland.

 1. Brugse ondernemers organiseren Interior Mashup shopweekend: “Mensen kennis laten maken met het assortiment”
  Brugge

  Brugse onderne­mers organise­ren Interior Mashup shopweek­end: “Mensen kennis laten maken met het assorti­ment”

  Gastenverblijf B.room Brugge langs de Steenkaai is dit weekend het decor voor een Interior Mashup shopweekend. Ondernemers Matthijs en Kelly van decoratiewinkel ‘Husgevoelinterior’ stellen er een deel van hun exclusieve collectie tentoon samen Sarah, die met ‘Soak’ handgemaakte geurkaarsen verkoopt. Bezoekers ontdekken er ook een greep uit de werken van de Brugse kunstenaar Wietse.
 2. “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderjaren van De Vuurmolen, die een reünie houdt
  PREMIUM
  Brugge

  “De zaak stond in de top 3 van cafés die het meeste Jupilers verkochten in ons land”: Terug naar de wonderja­ren van De Vuurmolen, die een reünie houdt

  “Zeven dagen op zeven open, en populair bij jan en alleman: dat vind je vandaag in Brugge niet meer.” Jan Lantsoght (61), voormalig uitbater van De Vuurmolen, heeft “gewéldige momenten” meegemaakt in het legendarische nachtcafé op het Kraanplein. En hij niet alleen: zaterdag houden Jan en zijn voormalige kelner Thierry Strypsteen een reünie, waarbij de herinneringen aan de gloriejaren centraal staan. “In De Vuurmolen zijn ontelbaar veel koppeltjes ontstaan.”