AZ Sint-Jan in Brugge: het rommelt er al een tijdje in bestuurskamers.
Volledig scherm
PREMIUM
AZ Sint-Jan in Brugge: het rommelt er al een tijdje in bestuurskamers. © Benny Proot

“Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtscheiding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge

Brugge/OostendeDe vakbondsorganisaties ACOD, ACV en VSOA van het algemeen ziekenhuis Sint-Jan Brugge-Oostende reageren furieus op het politiek gekibbel over de ‘vechtscheiding’ tussen Brugge en Oostende én het recente ‘gedwongen huwelijk’ tussen Sint-Jan en Sint-Lucas in Brugge. “Waarom zouden we een openbaar ziekenhuis privatiseren?", vragen de vakbonden zich af.

 1. Standhouders en bezoekers waren al niet enthousiast, nu denkt ook stad Brugge aan verkoop van zwarte kerstcontainers: “We laten dit onderzoeken”
  PREMIUM
  Brugge

  Standhou­ders en bezoekers waren al niet enthousi­ast, nu denkt ook stad Brugge aan verkoop van zwarte kerstcon­tai­ners: “We laten dit onderzoe­ken”

  Brugge blijft allicht toch niet halsstarrig vasthouden aan de 100 zwarte kerstcontainers, die sinds twee jaar op de kerstmarkten staan. De stad onderzoekt een verkoop van die fel gecontesteerde units. Bij een rondvraag van deze krant bleek 9 op de 10 standhouders voorstander van houten chalets en ook de Bruggeling is geen fan van de containers.
 2. Van “we komen pissen in je brievenbus” tot “we bekladden je huis”: bedreigingen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadion verzetten, politie houdt verhoogd toezicht
  Brugge

  Van “we komen pissen in je brievenbus” tot “we bekladden je huis”: bedreigin­gen voor bewoners die zich tegen nieuw Clubstadi­on verzetten, politie houdt verhoogd toezicht

  De buurtbewoners die bezwaar aantekenden tegen de komst van het nieuwe Clubstadion krijgen sinds donderdag verwensingen en zelfs bedreigingen naar het hoofd geslingerd. Hun namen stonden in het arrest en werden online verspreid. De politie van Brugge is een onderzoek gestart. “Ook wie via sociale media bedreigingen uit, maakt zich schuldig aan strafbare feiten”, stelt korpschef Dirk Van Nuffel.