Kunstacademie Brugge huurt een stuk van het klooster van de Redemptoristen. Op de foto staan Ann Minne Soete, Mario Van Campenhout gebouw beheerder en Minou Esquenet.
Volledig scherm
Kunstacademie Brugge huurt een stuk van het klooster van de Redemptoristen. Op de foto staan Ann Minne Soete, Mario Van Campenhout gebouw beheerder en Minou Esquenet. © Benny Proot

Stedelijke Academie neemt intrek in klooster Redemptoristinnen: “Oplossing voor capaciteitstekort”

Omdat ze al jaren met capaciteitsproblemen kampen, mogen de leerlingen van de Stedelijke Academie binnenkort ook hun intrek nemen in het klooster en de kerk van de zusters Redemptoristinnen. En dat is een unieke locatie.

  1. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
    PREMIUM
    Brugge

    Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

    Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.