Volledig scherm
Het stadsbestuur vraagt parken en bossen, zoals Tillegem, te vermijden. © Bosgroep Houtland vzw

Stadsbestuur vraagt parken en bossen te vermijden door mogelijke rukwinden

Het Brugse stadsbestuur doet een oproep om zaterdag stadsparken en bossen te vermijden. Zeker na de middag worden dan rukwinden tot 80 km/uur verwacht.

“De bomen staan vol in blad en zijn momenteel verzwakt door de droogte”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD). “Daardoor is de kans op takbreuk groter. De stad doet er alles aan om de bomen op te volgen en het dood hout zoveel mogelijk te verwijderen, maar bij zwaar stormweer is het onvoorspelbaar waar en wanneer takbreuk eventueel kan voorkomen.” Burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) roept iedereen op om voorzichtig te zijn. “Tijdens de felle windstoten is het aangeraden om de bossen en stadsparken niet te betreden, de wagen niet onder een boom te parkeren en over het algemeen niet in de buurt van bomen te komen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge feestvierder (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Jonge feestvier­der (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Op het stadhuis van Brugge hebben twee helden woensdagavond een medaille van het ‘Carnegie Hero Fund’ in ontvangst mogen nemen. Tom Craeye (23) en politieman Stefaan Mostaert redden eind vorig jaar elk het leven van een drenkeling. Ondanks de erkenning blijven beide Bruggelingen bescheiden. “Ach, natuurlijk zijn we trots. Maar we zouden het zo opnieuw doen”, zeggen Tom en Stefaan.