Beiaardier Wim Berteloot
Volledig scherm
Beiaardier Wim Berteloot © Mathias Mariën

Stadsbeiaardier speelt ‘De Klokkenluider van de Notre-Dame' voor publiek op binnenkoer van Belfort

BruggeOp de binnenkoer van het Belfort van Brugge, op zaterdag 27 augustus om 20.30 uur, ontstaat een unieke samenwerking tussen de Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot en Young Musicians Bruges, bestaande uit Brugse klassiek geschoolde muzikanten die hun studietijd samen doorbrachten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 1. 35 jaar achter de toog van café De Kalvarieberg, dat viert Linda (53) met haar trouwe klanten: “Terwijl ze hun pint dronken, gaf ik mijn dochters hier de fles”
  PREMIUM
  Brugge

  35 jaar achter de toog van café De Kalvarie­berg, dat viert Linda (53) met haar trouwe klanten: “Terwijl ze hun pint dronken, gaf ik mijn dochters hier de fles”

  Ze was nog geen 18 jaar toen Linda Tavernier, nu 53, café De Kalvarieberg in hartje Brugge overnam. 35 jaar later ziet de waardin er nog altijd even stralend uit, gerespecteerd door haar vele klanten die zelfs van buiten Brugge haar bruine kroeg verkiezen. “Ik ben hier om tien uur ‘s morgens, om drie uur ‘s namiddags en om middernacht: mijn energiepeil lijkt soms oneindig”, glimlacht ze.
 2. Brugge verhoogt toeristenbelasting en daar is de sector niet blij mee: “Dit was blijkbaar al in juni beslist, maar niemand vond de moed om ons in te lichten”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge verhoogt toeristen­be­las­ting en daar is de sector niet blij mee: “Dit was blijkbaar al in juni beslist, maar niemand vond de moed om ons in te lichten”

  Brugge verhoogt vanaf 1 januari 2023 haar toeristentaks van 2,83 naar 3,75 euro per dag. “Dit zal niet doorslaggevend zijn om een reis te boeken in onze mooie stad”, klinkt het bij het stadsbestuur. De hotelsector is vooral ontgoocheld over hoe de verhoging gecommuniceerd werd. “Wat moeten we zeggen tegen klanten die voor volgend jaar al hebben geboekt?”