Brugge voorstelling plannen Ezelstraatkwartier
Volledig scherm
Brugge voorstelling plannen Ezelstraatkwartier © Benny Proot

Stad zoekt oplossing voor lege kloosters en Howest-gebouw

De stad Brugge is klaar met een toekomstvisie voor het Ezelstraatkwartier. Daarin staan onder meer toekomstmogelijkheden voor twee lege kloosters, de school Maricolen en het Howest-gebouw in de Sint-Jorisstraat. “Dit gedeelte van Brugge moet groener én veiliger worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Ik ga hetzelfde met je doen als wat jij met je man hebt gedaan”: moordenares belaagd door vrouw met wie ze ooit trouwde in de gevangenis
  PREMIUM

  “Ik ga hetzelfde met je doen als wat jij met je man hebt gedaan”: moordena­res belaagd door vrouw met wie ze ooit trouwde in de gevangenis

  Hun lesbische huwelijk was eind 2006 een van de eerste in een Belgische gevangenis. L.C. (57) zat er een celstraf uit voor moord op haar man, T.V. (58) een voor brandstichting. Twaalf jaar later kwam er een einde aan het liefdesgeluk van het koppel. T.V. kon de breuk niet verkroppen en begon haar ex-vrouw te belagen. “Ik ga hetzelfde doen als jij ooit met je man hebt gedaan”, klonk het in een voicemailbericht.
 2. Niet héle buurt wil met crowdfunding het nieuwe Clubstadion aanvechten: “Overlast door fans? Ik heb er net zo’n goeie band mee opgebouwd”
  PREMIUM

  Niet héle buurt wil met crowdfun­ding het nieuwe Clubstadi­on aanvechten: “Overlast door fans? Ik heb er net zo’n goeie band mee opgebouwd”

  “Overlast? Natuurlijk heb je al eens een zatte supporter ‘s nachts. Maar ik heb doorheen de jaren vooral een goeie band met de fans opgebouwd”, zegt Els Lescouhier. De uitbaatster van buurtwinkel Colmado in Sint-Andries betreurt het dat een groep bewoners een crowdfunding is gestart om hun procedure te bekostigen tegen de komst van het nieuwe Clubstadion.
 1. Cafébazen rond Jan Breydel móéten streng zijn tijdens eerste match met Clubfans: “Vol is vol, geen discussie mogelijk”
  PREMIUM

  Cafébazen rond Jan Breydel móéten streng zijn tijdens eerste match met Clubfans: “Vol is vol, geen discussie mogelijk”

  Aan de Platse in Sint-Andries bereiden ze, net als Club Brugge zelf, de eerste thuiswedstrijd van blauw-zwart mét supporters tot in de puntjes voor. Het stadsbestuur laat hekken rond het plein plaatsen om de toegang gecontroleerd te laten verlopen. En de cafébazen zelf zetten extra personeel in om de fans - die verplicht moeten neerzitten - sneller te bedienen. “We kunnen onszelf alleen maar in de voet schieten als we de maatregelen niet respecteren", zegt Nick Dhoest van Den Comptoir.