Het braakliggend terrein in de Altebijstraat.
Volledig scherm
Het braakliggend terrein in de Altebijstraat. © Benny Proot

Stad gaat door met plannen voor randparking in Altebijstraat: “Dit is geen goede locatie”

Het stadsbestuur van Brugge gaat door met de plannen om een nieuwe randparking te realiseren in de weides langs de Altebijstraat in Assebroek. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord op een vraag van raadslid Andries Neirynck (Groen).

 1. 137 studentenkamers, een jongerenbar, padelterreinen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES
  PREMIUM
  Brugge

  137 studenten­ka­mers, een jongeren­bar, padelter­rei­nen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES

  De metamorfose is aanzienlijk: in en rond de Xaverianenstraat in Sint-Michiels is hogeschool VIVES enorm in omvang gegroeid. De naastgelegen woonwijk ziet de studenten er alleen maar toenemen. Zopas nog opende voor hen het café Krachtbar, straks volgen ook 137 studentenkamers en 19 leslokalen. “Zowat alle hogescholen en zelfs de universiteit zitten hier op een zakdoek bij elkaar”, zegt schepen Franky Demon. Of hoe een frisse wind door Sint-Michiels waait.
 2. Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevingen, maar niet ten koste van alles”
  PREMIUM
  Brugge

  Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevin­gen, maar niet ten koste van alles”

  “Er wordt veel onzin over verteld, maar wij dromen wel degelijk nog altijd van één groot Brugs ziekenhuis.” Aan het woord zijn Pablo Annys en Hans Rigauts, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van AZ Sint-Jan. Het grootste Brugse ziekenhuis wil samensmelten met het kleinere broertje, AZ Sint-Lucas. Maar dat blijkt niet zo simpel als het lijkt. “Het is vreemd dat wij alles in de krant moeten lezen", zegt Frank Lippens van Sint-Lucas.
 3. Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge/Bredene

  Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”

  “Het is zot, echt zot.” Nog geen dag nadat hij zijn laatste triatlon aflegde op het magische eiland La Graciosa, het kleinste van alle Canarische eilanden, moet Matthieu Bonne (28) bekomen van zijn stunt. Want wat Matthieu van plan was, had nog niemand hem ooit voorgedaan: 30,88 kilometer zwemmen, 1.441,6 kilometer fietsen en 337,56 kilometer lopen en dat op 8 dagen tijd op de 8 eilanden. “Ik had maximaal drie uur nachtrust en kreeg meermaals hallucinaties door de vermoeidheid.”