Een simulatie van hoe het Kerkebeekpad er straks zal uitzien, ter hoogte van de scholencampus.
Volledig scherm
PREMIUM
Een simulatie van hoe het Kerkebeekpad er straks zal uitzien, ter hoogte van de scholencampus. © RV

Stad en Vlaanderen gooien er 7,5 miljoen euro tegenaan: Kerkebeekpad moet hét Brugs stadsvernieuwingsproject worden

De stad Brugge gaat de Kerkebeek en het Kerkebeekpad de komende jaren heraanleggen. Met een investering van 7,5 miljoen euro voor een project van zes jaar moet het hele pad langs de beek een nieuwe trekpleister worden.

 1. Vlaanderen steunt Heilig Bloedprocessie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professionaliseren”
  Brugge

  Vlaanderen steunt Heilig Bloedpro­ces­sie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professio­na­li­se­ren”

  De Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), geeft de organisatie van de Heilig Bloedprocessie in Brugge voor volgend jaar een subsidie van 50.000 euro. Dat is dinsdag bekrachtigd in de Heilig Bloedkapel. “Elke organisator weet dat engagement en vrijwilligerswerk alleen niet meer volstaat om een dergelijk evenement op topniveau te houden”, zegt Pol Van Den Driessche namens de minister-president. De organisatoren tonen zich bijzonder dankbaar.
 1. HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedprocessie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”
  Brugge

  HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedpro­ces­sie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”

  Het is geleden van mei 2019, maar vandaag trok eindelijk opnieuw de processie van het Heilig Bloed door Brugge. 1.700 acteurs, mét een meisje als kindje Jezus, gingen voorop. Alle zitplaatsen waren uitverkocht, tienduizenden mensen stonden langs het parcours en er was zelfs een klein zonnetje. Brugge beleefde zijn Schoonste Dag. Wij waren er bij van vanmorgen 10 uur tot het einde. Herbeleef het hieronder nog een keer.
 2. VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelingen vinden Brugge een fietsveilige stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaaglijk gevoel”
  PREMIUM
  Brugge

  VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelin­gen vinden Brugge een fietsveili­ge stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaag­lijk gevoel”

  De resultaten van de VeloVeilig Vlaanderen-bevraging voor Brugge bezorgen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) een dubbel gevoel. De Bruggeling geeft twee keer zes op tien voor veilig fietsen in de stad en voor het huidige fietsbeleid. In totaal is 51 procent echt tevreden over het fietscomfort. “Resultaten die doen inzien dat we nog werk hebben en dat ook van plan zijn", zegt De fauw.