Tegen de vergunning voor het woonproject Mispelaar in Assebroek heeft Vlaanderen beroep aangetekend.
Volledig scherm
Tegen de vergunning voor het woonproject Mispelaar in Assebroek heeft Vlaanderen beroep aangetekend. © RV

Stad Brugge verbaasd over Vlaamse njet tegen woningen in ‘watergevoelig’ gebied: “Ander departement van minister Demir gaf wél een gunstig advies”

BruggeHet Brugse stadsbestuur reageert met scherp, nadat Vlaanderen eerder vandaag heeft laten weten in beroep te gaan tegen de vergunning voor nieuwe woningen in het ‘watergevoelige’ gebied Mispelaar in Assebroek.

 1. Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijdshirts, Miguel Van Damme geeft aftrap
  Brugge

  Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijd­shirts, Miguel Van Damme geeft aftrap

  Cercle Brugge - Eupen van vrijdagavond staat in het teken van ‘September Bloedkankermaand’ en de strijd tegen leukemie. Op initiatief van hoofdpartner en shirtsponsor Napoleon Sports & Casino speelt Cercle de wedstrijd met het logo van ME TO YOU op de truitjes om de stichting zo in de kijker te plaatsen. Doelman Miguel Van Damme, peter van de stichting en vechtend tegen leukemie, zal de aftrap geven.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. “Plots stond ik aan de schuilplaats van Bin Laden”: Belgiës bekendste worstelaar Bernard Vandamme (49) bundelt wildste verhalen in autobiografie
  PREMIUM
  Brugge

  “Plots stond ik aan de schuil­plaats van Bin Laden”: Belgiës bekendste worstelaar Bernard Vandamme (49) bundelt wildste verhalen in autobiogra­fie

  Als de krachtpatser uit het Franse televisieprogramma Fort Boyard of als commentator bij catchwedstrijden op het toenmalige Kanaal 2. Zo raakte hij bij het grote publiek wellicht het meest bekend. De Brugse worstelaar Bernard Vandamme (49) leefde jarenlang als een filmster en brengt nu zijn autobiografie ‘Bodyslam’ uit. Daarin diept de ‘Belgian Bomber’ enkele straffe anekdotes op. Zijn droom is evenwel een Brugse worstelschool. “Mijn grote doel? Een opvolger vinden voor mezelf.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.