Volledig scherm
Brugge voorstelling nieuwe schaatspiste zonder ijs © Benny Proot

Stad Brugge op zoek naar uitbater nieuw Winterterras

De stad Brugge is op zoek naar een uitbater voor het nieuwe Winterterras in het Minnewaterpark. 

Het stadsbestuur heeft de opdracht gegeven om vanaf 2019 een andere invulling te geven aan het kerstgebeuren in Brugge. De rode draad doorheen deze invulling is het verbeteren van de belevingskwaliteit voor zowel bezoekers als inwoners. Daarbij staat duurzaamheid centraal. 

Eén van de concrete veranderingen is dat er een nieuw lichtconcept komt met verschillende belevingsplekken (het Stationsplein, ’t Zand, Minnewaterpark) en twee wandelroutes: van het Station naar het Wijngaardplein en van het Station naar ’t Zand. Daarnaast verdwijnt de ijspiste op de Grote Markt. In de plaats komt er een energie neutrale kunst-ijspiste op het Minnewater met aanpalend een winterterras.  Het lichtconcept en de kunst-ijspiste met de winterbar vinden plaats van 22 november 2019 tot 5 januari 2020. Brugge Plus staat in voor de realisatie van beide. In het kader van deze nieuwe invulling is Brugge Plus op zoek naar een uitbater voor het Winterterras 2019. De uitbating wordt toegekend voor 1 jaar. Na de eerste editie wordt de kunst-ijspiste op het water met aanpalend winterterras geëvalueerd. Indien het winterterras voortgezet wordt op middellange termijn, zal dit onderwerp zijn van een nieuwe oproep met aangepaste voorwaarden voor een periode van min. 3 jaar.

Kandidaat? 

Wie zich geroepen voelt, moet een voorstel indienen met een beschrijving van het concept, een plan van aanpak en een voorstel voor de menukaart (eten en drank). Indiening dient te gebeuren ten laatste op 30 augustus aan Brugge Plus vzw, Lange Vesting 112, 8200 St-Andries of per mail aan lieve.moeremans@bruggeplus.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelinster hebben”

    “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelin­ster hebben”

    Elf restaurants in onze regio mogen zich in 2020 een sterrenzaak noemen, want de Michelingids beloonde hen met minstens één ster. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Heist - dat de deuren sluit - levert zijn twee sterren in, terwijl Gert De Mangeleer met L.E.S.S. een nieuwkomer is. “Een ster levert ons minstens 30 procent extra klanten op”, zegt Timothy Goffin van het gelijknamige Brugse restaurant.