De ploegen van de dienst Openbaar Domein zijn klaar voor een erg strenge winter.
Volledig scherm
De ploegen van de dienst Openbaar Domein zijn klaar voor een erg strenge winter. © RV

Stad Brugge bereidt zich voor op een gladde winter: meer dan 1.000 ton strooizout zal de straten ijsvrij en veilig houden

BruggeOm klaar te zijn voor komende winter, heeft de stad Brugge een voorraad van 1.000 ton strooizout klaar. Extra aandacht gaat dit jaar naar het parcours van Wintergloed en de tijdelijke voetgangersbrug aan het station. Elf ploegen van de dienst Openbaar Domein moeten onder meer 227 kilometer rijbaan sneeuw- en ijsvrij houden.

  1. Fiere Bruggelingen laten hun licht schijnen op ‘de zaak-Breydel’: “Of de Breidelstraat moet verdwijnen? Tuurlijk niet”
    PREMIUM
    Brugge

    Fiere Bruggelin­gen laten hun licht schijnen op ‘de zaak-Brey­del’: “Of de Breidel­straat moet verdwijnen? Tuurlijk niet”

    Het Jan Breydelstadion, de Breidelstraat, het standbeeld van Breydel en De Coninck op de Markt en zelfs het restaurant Breydel-De Coninc in hartje Brugge: de bonkige beenhouwer Jan Breydel is alomtegenwoordig in Brugge, maar schijnt dan toch niet zo’n vooraanstaande rol te hebben gespeeld in de Vlaamse opstand. Moeten al die verwijzingen dan sneuvelen? Wij vroegen de mening van enkele fiere Bruggelingen: “Waren ze kreupel of dronken, dat speelt zelfs geen rol.”