Volledig scherm
De stacaravan brandde volledig uit. © Jan Van Maele

Stacaravan volledig uitgebrand, mogelijk kwaad opzet

In Sint-Andries bij Brugge is vrijdagavond rond middernacht een stacaravan uitgebrand. Mogelijk is er kwaad opzet in het spel.

De stacaravan stond op een perceel tussen de Zandstraat, de Gistelsesteenweg en de Edward De Jansstraat, vrij ver van de straat. Buurtbewoners zagen plots hoge vlammen. Voor de brandweer was het geen sinecure om snel tot bij de stacaravan te raken om de bluswerken aan te vatten. Het vuur werd geblust, maar de stacaravan raakte volledig vernield. Volgens de brandweer van Brugge was het onduidelijk hoe de brand is ontstaan. 

Er was immers geen elektriciteitsaansluiting aanwezig in de caravan, noch een gasfles. Ook de politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. De oorzaak van de brand of wie verantwoordelijk is, wordt verder onderzocht. 

Volledig scherm
De plaats was moeilijk bereikbaar voor de brandweer. © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.