Op 't Zand in Brugge kon je vorige zomer ruimschoots genieten van een terrasje in één van de vele horecazaken.
Volledig scherm
Op 't Zand in Brugge kon je vorige zomer ruimschoots genieten van een terrasje in één van de vele horecazaken. © Jan Van Maele

Staat Brugge straks vol terrassen? “Waar dat verkeersveilig kan, moet zelfs meer dan een verdubbeling mogelijk zijn”

BruggeDe stad Brugge zal “zeer welwillend” zijn voor horeca-uitbaters die hun terrassen vanaf zaterdag 8 mei willen uitbreiden. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Dat stad had eerder al beslist dat terrassen tot dubbel zo groot mochten worden. “Maar als dat verkeersveilig kan, moet zelfs meer mogelijk zijn.”

 1. IN BEELD. De ultieme voorbereiding van onze lokale horeca op T-Day
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge/Oostende/De Panne

  IN BEELD. De ultieme voorberei­ding van onze lokale horeca op T-Day

  Ein-de-lijk! De terrassen zijn uitgebreid, de tafels zijn proper, het ontsmettingsmiddel staat klaar en het belangrijkste: de biervoorraad is aangevuld. Na meer dan zes maanden wachten kunnen we zaterdag weer genieten van een fris getapte pint op café. Deze week stond bij de horeca-uitbaters in het teken van de ultieme voorbereiding. Van Blankenberge tot De Panne: overal maken ze zich op voor de heropening. Wij gingen een kijkje nemen.
 2. Van de uitkijktoren bij Gezelle tot het lappendeken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwerken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Van de uitkijkto­ren bij Gezelle tot het lappende­ken van de 750 inwoners, dit is dé ultieme wandeling langs 13 kunstwer­ken in Brugge: “En haast je, voor de toeristen terug zijn”

  Nu u toch niet gestoord kan worden door massatoerisme, is Brugge dit voorjaar dé plek om te ontdekken. En dan is de derde Triënnale een perfect alibi: 13 kunstwerken, netjes verspreid in de binnenstad. Goed voor veel wandel-, kijk- en zelfs luisterplezier in de Breydelstad. Maak kennis met de opvolgers van de grote plastieken walvis.
 3. REPORTAGE. Wij dronken de eerste koffie (en pinten) tussen de Bruggelingen: “Tap mij maar direct een tweede!”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Wij dronken de eerste koffie (en pinten) tussen de Bruggelin­gen: “Tap mij maar direct een tweede!”

  “De verwarming doet z’n werk.” Zaakvoerder Guy Boedt glimlacht terwijl hij vanop het terras van Craenenburg op de Brugse Markt naar het regenweer kijkt. In het straatbeeld zijn vooral paraplu’s te zien, maar zijn terras zit gelukkig wél meteen gezellig vol. Dat het niet alleen bij koffie blijft, was om 8.01 uur al duidelijk. “Twee pintjes en een kriek alstublieft!”, klinkt het bij Manon, Axelle en Claire (17).
 1. Strijenham: paradijselijke natuur, maar het mist een frituur
  Play

  Strijenham: paradijse­lij­ke natuur, maar het mist een frituur

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af