Volledig scherm
De Nederlandse olympische zwemkampioene op de 10 km open water Sharon van Rouwendaal. © EPA

Sportzot gaat in zee met Nederlandse olympische zwemkampioene

Brouwerij De Halve Maan kijkt over de grens en gaat een samenwerking aan met de Nederlandse zwemkampioene Sharon van Rouwendaal als ambassadrice van de alcoholvrije Sportzot.

Precies een jaar geleden lanceerde De Halve Maan uit Brugge het alcoholvrije speciaalbier SPORTZOT (0,4 %). Het merk veroverde in korte tijd de Belgische én de Nederlandse markt. 

Deze zomer kondigde het merk al aan dat het zich voortaan toelegt op de ondersteuning van topatleten en hun olympisch traject, van disciplines die vaak weinig luister krijgen bij media en sponsors. Naast enkele Belgische topatleten, verwelkomt de brouwerij nu ook de Nederlandse Sharon van Rouwendaal. 

“Een belangrijk deel van de Sportzot-productie gaat naar Nederland”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan. “Met het vizier op verdere verankering, is de samenwerking met Sharon van Rouwendaal en in de toekomst misschien nog andere Nederlandse atleten een goeie match.” 

Sharon van Rouwendaal is olympisch kampioene op de 10 km open water. Eerder deze zomer kondigde het merkde samenwerking aan met enkel Belgische topatleten, zoals marathonvedette Koen Naert, zwemmer Pieter Timmers, judoka Dirk Van Tichelt en roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelinster hebben”

    “Zeker 30 procent extra klanten sinds we een Michelin­ster hebben”

    Elf restaurants in onze regio mogen zich in 2020 een sterrenzaak noemen, want de Michelingids beloonde hen met minstens één ster. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Heist - dat de deuren sluit - levert zijn twee sterren in, terwijl Gert De Mangeleer met L.E.S.S. een nieuwkomer is. “Een ster levert ons minstens 30 procent extra klanten op”, zegt Timothy Goffin van het gelijknamige Brugse restaurant.