Volledig scherm
De applicatie Brugge Beweegt moet inwoners samenbrengen om te sporten. © Benny Proot

Sport Vlaanderen ontwikkelt applicatie om af te spreken met vrienden om te gaan sporten in Brugge

De stad Brugge en Sport Vlaanderen slaan de handen in elkaar met als doel om de Bruggeling aan het bewegen te brengen. Hiervoor wordt vanaf 2020 een lokaal pilootproject in Vlaanderen opgestart waarbij we willen inzetten op de creatie en ondersteuning van ‘beweeg-bendes’.

Dat zijn informele beweeg-gemeenschappen zoals loop-, fiets- en andere vriendengroepjes. “Ze bestaan nu al, maar hebben nog geen platform om dit allemaal gestructureerd te bundelen en de mogelijkheid geven om elkaar makkelijk te vinden”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Het dagelijkse leven is al zo druk dat men doorgaans liever beweegt en sport op momenten waarop het ons best past. Platformen zoals WhatsApp en Facebook Messenger worden daarbij het vaakst gebruikt om af te spreken.”

Om hierop in te spelen ontwikkelde Sport Vlaanderen een applicatie Brugge Beweegt waarbij het aanbod ‘gematcht’ wordt met de vraag van de gebruiker. Op termijn zal dit project ook uitgerold worden in heel Vlaanderen en dus fungeert Brugge momenteel als teststad bij de ontwikkeling van de technologie.