Schaaktafels in het Koning Albert I-park
Volledig scherm
Schaaktafels in het Koning Albert I-park © RV

Speel spelletje schaak in heraangelegd Koning Albert I-park: “Goed voor de samenhorigheid”

BruggeIn het Koning Albert I-park in Brugge prijken voortaan drie schaaktafels. Die vormen een leuk extraatje in het pas heraangelegde park tussen Zand en station.

 1. Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedisten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedis­ten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen

  Twee weken voor de start van de Ronde van Vlaanderen in Brugge, zijn nu al tal van organisaties met evenementen bezig om de Ronde-sfeer aan te wakkeren. Cercle Brugge wil sportievelingen doen zwemmen en fietsen, de Brugse Velopedisten zetten wielertoeristen op de fiets en commentator Renaat Schotte neemt je mee op een rondreis door de wielerwereld. Wij bundelden voor u de meest opvallende initiatieven.
  Brugge
 2. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Brugge