Door het ongeval belandde een boom op de rijweg.
Volledig scherm
Door het ongeval belandde een boom op de rijweg. © Jan Van Maele

Spectaculair ongeval: vrachtwagen komt in middenberm terecht en ontwortelt boom

Op de expresweg in Brugge net voorbij de afslag van de Oostendse Steenweg is woensdag rond 18.30 uur een spectaculair ongeval gebeurd. Een Nederlandse vrachtwagen die richting in de richting van de E40 reed, week om onbekende reden af van de rijbaan en kwam in de middenberm terecht. 

 1. Hier komen straks 143 vrachtwagens per dag steenbrokken dumpen: provincie geeft - tegen alle verwachtingen in - vergunning aan betonbedrijf
  Brugge

  Hier komen straks 143 vrachtwa­gens per dag steenbrok­ken dumpen: provincie geeft - tegen alle verwachtin­gen in - vergunning aan betonbe­drijf

  Tegen alle verwachtingen in heeft de provincie een vergunning verleend voor een nieuwe vestiging van de betoncentrale Top-Mix in de achterhaven van Zeebrugge. De aanvraag stootte eerder al op protest van de stad en de vzw Groen. “Hier elke dag 143 vrachtwagens zien toekomen nabij onze rustige polderdorpen is gewoon geen goed idee", vindt schepen Franky Demon. De stad stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
 2. Opnieuw transmigranten uit container gered in Zeebrugge na noodoproep: “Ernstige financiële gevolgen voor de haven”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Opnieuw transmi­gran­ten uit container gered in Zeebrugge na noodoproep: “Ernstige financiële gevolgen voor de haven”

  In de haven van Zeebrugge zijn maandag opnieuw acht transmigranten uit een container gered. “Uit de noodoproep konden we afleiden dat twee mensen bijna bewusteloos waren", zegt procureur Frank Demeester. Het is al de vierde keer in een tweetal weken dat er in Zeebrugge dergelijke reddingsactie op poten moest gezet worden. “Ze gaan telkens op dezelfde manier te werk.”
 1. Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'
  Play

  Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'

 2. Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'
  Play

  Lilianne Ploumen: 'Natuurlijk moet de tunnel tolvrij worden'