Christine Dhondt en Iris Cornette, directeurs van Ter Groene Poorte Brugge.
Volledig scherm
Christine Dhondt en Iris Cornette, directeurs van Ter Groene Poorte Brugge. © Benny Proot

Specialisatiejaar gastronomie bij Ter Groene Poorte krijgt toepasselijke naam én nieuw elan: “We werken nu op het ritme van de seizoenen”

BruggeDe gerenommeerde school Ter Groene Poorte in Brugge zal bij de start van het nieuwe schooljaar haar richting gastronomie grondig vernieuwen. Ze krijgen ook een nieuwe naam: ‘CHEF!’.

 1. Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitlevering: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat kwijt”
  PREMIUM
  Brugge

  Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitleve­ring: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechts­staat kwijt”

  Rony Van Weyenberg (54), een pedofiel uit Brugge, verscheen vanmiddag voor de rechtbank van Amsterdam. De man werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Ons land vraagt nu om zijn overlevering, zodat hij in een Belgische gevangenis zijn straf kan uitzitten. Maar daar gaat de Bruggeling niet mee akkoord. “Hij is zijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat verloren. En dat is de schuld van de minister van Justitie”, aldus zijn advocaat.
 2. “Wie ticket kocht voor The Beast, heeft zijn geld 4 maanden later nog steeds niet terug”: gedupeerde Lorenzo springt in de bres voor tickethouders
  PREMIUM
  Brugge

  “Wie ticket kocht voor The Beast, heeft zijn geld 4 maanden later nog steeds niet terug”: gedupeerde Lorenzo springt in de bres voor tickethou­ders

  Het ziet ernaar uit dat alle tickethouders van een kaartje voor de grootste obstakelrun ter wereld nog altijd hun geld niet hebben teruggezien. Het evenement ‘The Beaste zou normaal op 17 april op ‘t Zand in Brugge neerstrijken, maar een week voordien werd alles afgeblazen. Tickethouder Lorenzo D’Andrea bewoog al hemel en aarde, maar zag nog geen centen terug. “Het gaat me niet om het geld, maar om het principe", zegt hij.