De deelfrigo van de wijk Sint-Pieters in Brugge: voedseloverschotjes kunnen er van eigenaar wisselen.
Volledig scherm
De deelfrigo van de wijk Sint-Pieters in Brugge: voedseloverschotjes kunnen er van eigenaar wisselen. © Benny Proot

Spaghettisaus over? Zet uw potje in de deelfrigo van Sint-Pieters en maak er iemand anders gelukkig mee

BruggeZo weinig mogelijk voedselverspilling: dat is het idee achter Sint-Pieters Deelt, het samenwerkingsverband dat samen met JCI Brugge een deelfrigo op de binnenkoer van cultuurcentrum De Dijk heeft geplaatst. Buurtbewoners kunnen er hun overschotjes in kwijt, anderen profiteren ervan. “Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, mag iedereen weer naar hartenlust delen”, zegt Patrick Anthone van Sint-Pieters Deelt.

  1. Brugs stadslandbouwproject Kopje Zwam breidt uit naar Leuven en opent ook een shop: “Alle producten die we verkopen zijn lokaal”
    Brugge

    Brugs stadsland­bouw­pro­ject Kopje Zwam breidt uit naar Leuven en opent ook een shop: “Alle producten die we verkopen zijn lokaal”

    Het Brugse landbouwproject Kopje Zwam, dat oesterzwammen kweekt op basis van afvalproducten, heeft een tweede vestiging geopend in Leuven. Naast de landbouwactiviteiten in de silo’s van Orshoven opent Kopje Zwam er ook een heuse ‘Zwamshop’ met naast hun eigen producten ook andere lokale lekkernijen. “Het project in Leuven focust meer op particulieren”, zegt bezieler Bart Vanderveken.