De winkels in het belfort zullen verdwijnen, Lieve Pickery is één van de slachtoffers
Volledig scherm
PREMIUM
De winkels in het belfort zullen verdwijnen, Lieve Pickery is één van de slachtoffers © Benny Proot

Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”

BruggeVerbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. “Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar”, zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: “Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijdshirts, Miguel Van Damme geeft aftrap
  Brugge

  Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijd­shirts, Miguel Van Damme geeft aftrap

  Cercle Brugge - Eupen van vrijdagavond staat in het teken van ‘September Bloedkankermaand’ en de strijd tegen leukemie. Op initiatief van hoofdpartner en shirtsponsor Napoleon Sports & Casino speelt Cercle de wedstrijd met het logo van ME TO YOU op de truitjes om de stichting zo in de kijker te plaatsen. Doelman Miguel Van Damme, peter van de stichting en vechtend tegen leukemie, zal de aftrap geven.
 2. Waar kan je de renners twee keer zien? Waar geniet je van een hapje en een drankje? En waar halen kinderen hun hartje op? Tien tips langs het parcours van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Knokke-Heist/Damme

  Waar kan je de renners twee keer zien? Waar geniet je van een hapje en een drankje? En waar halen kinderen hun hartje op? Tien tips langs het parcours van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge

  Dit weekend is het eindelijk koersen geblazen en rijden de beste tijdrijders ter wereld vanop het strand van Knokke richting Brugge. Een afstand van 43,30 kilometer, waarop heel wat te beleven zal zijn. Wij zetten tien locaties en activiteiten langs het parcours op een rij waar het hele gezin aan zijn trekken komt. Wie wil, kan op één plaats de renners zelfs twee keer zien passeren. En of de regio klaar is voor het WK!