Sociaal restaurant Het Paradijs: medewerkers Rita en Lindsay
Volledig scherm
Sociaal restaurant Het Paradijs: medewerkers Rita en Lindsay © Benny Proot

Sociaal restaurant Het Paradijs biedt paasbrunchboxen aan: “Vorig jaar 1.400 boxen verkocht, een succes dat we willen herhalen”

BruggeNet als vorig jaar slaan sociaal restaurant Het Paradijs en OCMW Brugge de handen in elkaar om van Pasen een feest voor iedereen te maken. Voor de gelegenheid kunnen klanten via Het Paradijs een dagverse brunchbox bestellen, met zoete en hartige bereidingen. OCMW Brugge maakt het feestmaal betaalbaar voor mensen met een beperkt inkomen.

 1. “Ik zit al meer dan 1.700 dagen onschuldig in deze hel”: Bruggeling (43) hoopt op hulp regering om vrij te komen uit Cambodjaanse cel
  PREMIUM

  “Ik zit al meer dan 1.700 dagen onschuldig in deze hel”: Bruggeling (43) hoopt op hulp regering om vrij te komen uit Cambodjaan­se cel

  Tanguy Taller werd deze week 43, maar moest dat al voor het vijfde jaar op rij vieren in een Cambodjaanse cel. Zonder zijn ouders of zoontje bij hem in de buurt. De Bruggeling blijft evenwel hopen dat hij snel terug naar België kan keren. Want hij zit er naar eigen zeggen helemaal onschuldig vast. “Ik zit ondertussen al meer dan 1.700 dagen in deze hel. Voor iets waar ik helemaal niets mee te maken had”, zegt Taller vanuit de gevangenis. Slapen moet hij doen op een betonblok, in een overvolle cel waar het licht nooit uitgaat.
  Brugge
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.