Medewerkers Rita en Lindsay willen elke gast verwennen, of die er nu warmpjes bij zit of niet.
Volledig scherm
Medewerkers Rita en Lindsay willen elke gast verwennen, of die er nu warmpjes bij zit of niet. © Benny Proot

Sociaal restaurant en lunchbar Het Paradijs viert 20 jaar: “Klanten dachten soms dat ze de sterrenkeuken van Geert Van Hecke konden proeven”

Brugge“Dankzij de mix van klanten – ja, ook toeristen – stigmatiseert een bezoek aan ons restaurant niet.” Maatwerkbedrijf vzw Sobo viert het 20-jarige bestaan van zijn sociaal restaurant. Het Paradijs is een trendy lunchbar en foodshop in hartje Brugge, maar vergeet zijn achterliggende doel niet. “Ook wie het financieel wat moeilijker heeft, verdient het om verwend te worden”, zegt David Rotsaert van Sobo.

 1. 10 tips voor een onvergetelijke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbiketocht tot shows, kermis en parades
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Blankenberge

  10 tips voor een onvergete­lij­ke Halloween aan de kust: van een griezelige wandel- of mountainbi­ke­t­ocht tot shows, kermis en parades

  Om iedereen te laten genieten van dit bijzondere feest, plant het gemeentebestuur van Knokke-Heist drie verschillende thema-avonden, aangepast aan elke leeftijd. Op vrijdagavond 29 oktober is er een sprookjeswandeling voor kinderen door het bosje van Heist. Acteurs vertellen het verhaal en proberen je ook af en toe te laten schrikken. Mag het iets enger zijn voor jou? Kom dan op zaterdagavond langs en de acteurs zullen jou niet sparen. Het sprookjesbos kent enkele duistere geheimen en die zal je langs deze wandeling ontdekken.
 2. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.
 1. WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingdagen in eindejaarsperiode in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”
  Brugge

  WK-brug keert terug tijdens 16 (!) shoppingda­gen in eindejaars­pe­ri­o­de in Brugge: “Veiligste manier om Ring aan station over te steken”

  De stad Brugge, de politie en openbare vervoersmaatschappij De Lijn hebben een plan klaar om de eindejaarsdrukte in goede banen te leiden. Anders dan vorig jaar verwacht Brugge een massa volk dat komt genieten van Wintergloed en van de 16 (!) shoppingdagen tussen 27 november en 3 januari. “Randparkings, een voetgangersbrug en mobiele tekstkarren moeten het bereikbaar en veilig houden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfelaars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcontact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”
  PREMIUM
  Brugge

  ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfe­laars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcon­tact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”

  Drie dagen lang is 't Zand in Brugge omgetoverd tot een openlucht autosalon voor elektrische wagens. Honderden geïnteresseerden maken er op één locatie kennis met de allernieuwste elektrische modellen van elf Brugse concessiehouders. “Anders doen mensen er vaak een paar dagen over om garages en auto’s te vergelijken, hier kan het op een zakdoek en dat inspireert duidelijk”, zegt Stijn Vansteenbrugge van RijBatterij.