De jonge fietser werd op het kruispunt van de Dudzeelse Steenweg met de Kruisabelestraat gegrepen door een bestelwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
De jonge fietser werd op het kruispunt van de Dudzeelse Steenweg met de Kruisabelestraat gegrepen door een bestelwagen. © Jan Van Maele

Snelheid op gevaarlijk kruispunt gaat naar beneden na zwaar ongeval met fietser (11)

BruggeLangs de Dudzeelse Steenweg ter hoogte van de fietsoversteek in Kruisabele zal je minder snel mogen rijden. De maatregel komt er nadat er enkele weken geleden op die plaats een 11-jarige fietser levensgevaarlijk gewond is geraakt. “Als burgemeester en als ouder is bij mij het nieuws over het ongeval hard binnengekomen", zegt Dirk De fauw. 

 1. Brugse politierechter snoeihard voor aanwezigen op lockdownfeestjes: “We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtigaards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten”
  PREMIUM
  Brugge/Dentergem/Tielt

  Brugse politie­rech­ter snoeihard voor aanwezigen op lockdown­feest­jes: “We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtig­aards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten”

  “Het is voor iedereen lastig. Denk je dat ik niet liever aan een zwembad zou zitten of zo?” De Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend bijzonder streng voor coronaovertreders die een lockdownfeestje hadden bijgewoond of georganiseerd. Ze kregen allen een effectieve gevangenisstraf. Dat er de voorbije maanden veel mensen de regels niet hebben nageleefd, wordt pijnlijk duidelijk in de politierechtbank. In Brugge behandelen ze twee weken lang alleen maar coronadossiers.
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje