Volledig scherm
Het Guido Gezellemuseum in Brugge. © Toerisme Brugge/Daniel de Kievith

Sluit Brugge na Gentpoort ook het Guido Gezellemuseum?

Sluit de stad Brugge na de Gentpoort ook het Guido Gezellemuseum? Die mogelijkheid wordt momenteel in een studie onderzocht.

Het museum rond Brugges bekendste dichter is al een poos minder in trek. In heel 2018 kreeg Gezelles geboortehuis in de Rolweg amper 2.858 bezoekers over de vloer. “Dat het museum buiten het toeristisch circuit ligt, is de grootste oorzaak”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “We moeten aan dat museum een nieuw elan geven, of het sluiten. Dat wordt momenteel in een studie onderzocht. De komen-de weken valt daarover een beslissing.” In 2011, het jaar van de laatste herinrichting, vonden 6.700 be-zoekers de weg naar het museum. Maar sindsdien ging het bergaf.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsgebouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsge­bouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Een defecte urinoir heeft zondagnacht een deel van het Brugs gerechtsgebouw onder water gezet. Het toilet is al maandenlang buiten werking, maar momenteel is het onduidelijk hoe het lek plots kon ontstaan. Het is evenwel niet de eerste keer dat er problemen opduiken met de infrastructuur van het verloederde gebouw. Vanaf januari zal een nieuwe facilitymanager zich over alle (potentiële) gebreken buigen.